Eemale hoidvate kõrvalestade plastika

Kõrvade suurus, kuju ja asend on sageli enam kui pooltel juhtudel (59%) geneetiliselt määratud. Kõrvalestade korrigeerimine on tihti patsiendile rahuldust pakkuv protseduur - eemale hoidvate või suurte kõrvadega laps võib olla kaaslaste hulgas nöökimisobjektiks. Täiskasvanuna ta ehk ei tunne oma kaaslaste avalikke pilkeid, kuid lapsepõlve hirmud ja alandus ei kao täielikult meelest.

Kõrvade kirurgiline korrigeerimine (otoplastica) pakub tõhusat abi. Juba enne kooli minekut on lapse kõrv saavutanud peaaegu oma lõpliku suuruse.

Kirurgilise korrigeerimise eesmärk on vähendada kõrvalestade eemalehoidvust ja anda neile normaalsem kuju kõhre ümberpaigutamise ja modelleerimise teel. Operatsioon viiakse läbi kõrvalesta taga, kujundades ja vajadusel osaliselt eemaldades kõhre. Kõhre uue kuju korrigeerimise ja positsioneerimise järel asetatakse nahk tagasi ja õmmeldakse. Modelleeritud kõrva toestamiseks kasutatakse spetsiaalseid rullikuid ja fikseerivat peasidet.

Teine probleem, mis kõrvade kujuga seotud on väljaveninud, deformeerunud kõrvanibud. Ka see probleem on võimalik kirurgiliselt lahendada.

  

  

Kõrvade plastika võimaldab:

  

  

  

Operatsiooniga seonduvad küsimused:

  

  

Taastumine: esimesed 2-3 päeva hoida külma, vajadusel valuvaigistid, kanda peasidet 10-14 päeva, edasi 14 päeva kanda peapaela ööpäevaringselt. Vältida füüsilist pingutust nõudvaid tegevusi 3-4 nädalat. Lõplikud tulemused 6-9 kuu möödudes.

Armid: armivaba, sest operatsioon toimub kõrva taga

Maksumus: eemale hoidvate kõrvalestade plastika alates 2 200 EUR

Dr. Tiia Tamme Kirurgia OÜ

J. Vilmsi 41, mtr2, Kadriorg, 10115

TALLINN - EESTI

+372 51 25 176    T-R 9.00 - 17.00

Reg. nr. 12616953

Tegevusluba L05596

©2021 - 2023 All Rights Reserved